S.T.E.P ROMANIA

BULETIN INFORMATIV- Programe de învățare și dezvoltare, acceleratoare, opțiuni de finanțare și o serie de evenimente dedicate beneficiarilor de intreprinderi sociale

BULETIN INFORMATIV- Programe de învățare și dezvoltare, acceleratoare, opțiuni de finanțare și o serie de evenimente dedicate beneficiarilor de intreprinderi sociale

By on March 24, 2023

PROGRAME / ACCELERATOARE

Programul CAPSULE – pentru tinere antreprenoare

Programul internațional CAPSULE se concentrează pe dezvoltarea mentală și emoțională a femeilor în calitate de viitori antreprenori, oferindu-le toate resursele necesare pentru a-și atinge potențialul, a se auto-depăși și pentru dezvoltarea ideii lor de afacere prin parcurgerea unui program complex de training, mentorat și practici de lucru. Timp de 18 luni, participantele din cele 3 țări vor aprofunda noțiuni de bază pentru o carieră în antreprenoriat, vor parcurge 5 cursuri educaționale, vor intra în contact în cadrul evenimentelor dedicate comunitaților de practică și vor participa local la 3 sesiuni intensive de incubator de weekend.

Organizator: Impact Hub Bucharest, Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb și Career Shift

Cine poate aplica / Verticale vizate: Programul vizează tinere femei cu vârsta între 18 – 28 de ani care sunt interesate să-și dezvolte o afacere în orice domeniu și sunt la începutul carierei profesionale. Sunt încurajate să aplice și cele ce lucrează deja la o idee de business sau au început o inițiativă antreprenorială.

Calendar: Înscrieri deschise până pe 30 august 2023

4 – 15 septembrie 2023: Selecție participante

15 septembrie 2023 – 14 februarie 2025: Desfășurare program

30 septembrie – 1 octombrie 2023: Primul weekend de incubare (offline)*

20 – 22 octombrie 2023: Sesiune online de incubare*

27 – 29 octombrie 2023: Al doilea weekend de incubare (offline)

10 – 12 noiembrie 2023: Sesiune online de incubare

17 – 19 noiembrie 2023: Al treilea weekend de incubare (offline)

8 – 10 decembrie 2023: Sesiune online de incubare

februarie – martie 2024: Bootcamp internațional la București

aprilie 2024 – februarie 2025: Evenimentele de mastermind

Opțiuni de finanțare: Nu oferă

Beneficii ale programului: 5 cursuri online dezvoltate pentru deprinderea abilităților antreprenoriale, de leadership și digitale, sprijin de la experți care îți asigură ședințe individuale personalizate pe nevoia de business, comunitatea internațională formată din tinere antreprenoare din Croația, Ungaria și România, cele 3 sesiuni de incubare care se vor desfășura fizic și 3 online, 5 sesiuni internaționale de mastermind, co-găzduite de participante cu scopul de a deprinde abilități de găzduire și facilitare.

Antreprenoria

Program de mentorat probono pentru antreprenori și antreprenori sociali. Alte beneficii: nevoia de sprijin, soluțiile standard și personalizate din partea echipei de proiect, a liderilor, mentorilor, adviserilor, rețeaua de aproape 200 de lideri de business din jurul comunității Romanian Business Leaders

Organizator: Antreprenoria (un proiect născut în cadrul Fundației Romanian Business Leaders)

Cine poate aplica / Verticale vizate: Antreprenori și antreprenori sociali, din orice verticală / industrie

Calendar: Programul organizează 2 serii pe an. Există mai multe opțiuni prin care te poți alătura programului – fie ca beneficiar, fie să te alături ca mentor sau colaborator.

Opțiuni de finanțare: Programul oferă conexiunile necesare pentru finanțare

INIȚIATIVE DE URMĂRIT / CARE URMEAZĂ SĂ DESCHIDĂ ÎNSCRIERILE

Social Impact Award*

Competiție internațională de idei de afaceri sociale pentru tineri, fiind prezentă în 17 țări și de 11 ani în România. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră.

Organizator: Social Innovation Solutions

Cine poate aplica / Verticale vizate:

Calendar: Înscrierile pentru ediția din 2023 urmează să fie anunțate

Opțiuni de finanțare: Competiții de pitching cu premii

Ce îi atrage pe antreprenorii înscriși în program: Rețeaua națională și internațională de antreprenori sociali, sesiunile individuale de mentoring, calitatea incubatorului digital, comunitatea locală de alumni.

 

Vizionar – Fundraising strategic pentru ONG-uri la început de drum

Program de sprijin dedicat ONG-urilor tinere, la început de drum, care doresc să învețe cum să își construiască un sistem profesionist de fundraising și să acceseze finanțările potrivite pentru dezvoltarea organizațiilor lor. În program vor fi selectate 12 organizații.

Organizator: Synerb în parteneriat cu Norsensus Mediaforum, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România

Cine poate aplica / Verticale vizate: ONG-uri tinere, la început din domenii precum: dezvoltare locală, a educației, domeniul social

Calendar: Informații despre ediția 2023 urmează să fie anunțate

Opțiuni finanțare: Nu

Costuri de participare: Nu

Ce îi atrage pe antreprenorii înscriși în program: taberele de învățare, mentoratul punctual pe arii specifice de dezvoltare organizațională, sprijinul direct în scrierea de proiecte și consolidarea competențelor de fundraising.

100x Impact Accelerator

Industrii targetate: Antreprenoriat social – soluții cu impact pozitiv în societate

Descriere: Un program special creat pentru cei mai promițători vizionari din lume, un loc în care să se reunească și să se schimbe mai mult, împreună. În program vor fi selectați 10 antreprenori cărora li se va oferi 150.000 £ de capital catalitic, de impact, resurse diverse din întreaga lume, conexiuni și 12 săptămâni de lucru pentru a-și catapulta activitatea socială în viitor. Pot aplica întreprinderi sociale definite ca organizații de impact care se angajează în activități comerciale sau de afaceri, cum ar fi vânzarea de produse sau servicii pentru a îndeplini o misiune socială. Întreprinderile sociale pot fi structurate ca non-profit sau for-profit.

Calendar: Înscrieri deschise până pe 3 iulie 2023 pentru următoarea cohortă

Finanțare: 150.000 £ de capital catalitic. În plus, organizațiilor selectate li se vor susține costurile de participare la sediu central din Londra, precum și la Summit Day (eveniment final de tip Demo Day, organizat pe 28 octombrie 2023).

Dacă organizațiile ajung la un anumit nivel de impact și rezultate memorabile după participarea în program, pot deveni eligibile pentru o nouă rundă de finanțare din partea programului.

Posted in: Uncategorized

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>