SocialTech4EU – SocialTech for Europe for Resilient and Responsible Ecosystems
Contract de finațare: 101074518 — SocialTech4EU — SMP-COSME-2021-CLUSTER
Finanțat de: European Innovation Council and SMEs Executive Agency
Valoare totală: 3.995.887 Euro
Perioada: 01.09.2022 – 31.08.2024
Acest proiect are scopul de a contribui la consolidarea capacității de reziliență și inovare, a competitivității și sustenabilității ecosistemelor economiei sociale, a start-up-urilor și IMM-urilor din economia socială, cu un accent special pe proiectele tech. Proiectul va face acest lucru prin acordarea de sprijin sub formă de granturi, vouchere și servicii profesionale. Noul model de afaceri digital și ecologic, activat de noile tehnologii, se află în centrul acestui proiect, precum și sprijinul clusterelor pentru forme agile de parteneriate public-privat și noi forme de cooperare între sectoarele privat și public în și în cadrul diferitelor lanțuri valorice și teritorii, pentru a accelera furnizarea de soluții inovatoare de impact.
Pe 8 februarie 2023, a fost deschis apelul pentru solicitarea de finanțare subsecventă, în cadrul proiectului SocialTech4EU, care va permite întreprinderilor sociale din țările membre UE să obțină o finanțare cumulată de până la 60.000 de euro pentru perfecționarea și trainingul angajaților, pentru dezvoltarea și introducerea pe piață a unei inovații tehnologice.
Apelul este deschis pentru toate țările membre UE. În cazul unui punctaj egal, întreprinderile sociale din România vor avea prioritate întrucât fac parte din țările membre EU-13.
Programul are 3 etape succesive, iar fondurile de vor aloca cumulativ, în limita a maxim 60.000 euro per întreprindere!
Etapa 1: Apelul pentru sprijin pentru formare: 3.000 euro (100 de întreprinderi vor fi selectate – acestea vor avea prioritate pentru următoarele apeluri) – Apel deschis în perioada 8 februarie – 12 aprilie 2023
Etapa 2: Granturi pentru inovare: 20.000 euro (pentru 20 de întreprinderi sociale)
Etapa 3: Granturi pentru accelerare: 35.000 (pentru 10 întreprinderi sociale)
Investiția în cunoștințe noi, specializate, în tehnologiii avansate și inovarea de proces sau de produs, reprezintă o șansă reală pentru creșterea competitivității și profitabilității sectorului de economie socială.
Be the first to comment.