Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei
Obiectiv specific: 4.16 Consolidarea capacității întreprinderilor de economie sociala de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă
Titlu proiect: “IES- Inovare in Economia Sociala”
Cod SMIS proiect: 127700
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
PASII INFIINTARII UNEI INTREPRINDERI SOCIALE
Acest buletin informativ este destinat persoanelor care trăiesc sau lucrează în comunităţi sărace şi care vor să producă o schimbare. Se doreşte a fi un instrument simplu şi practic, care să ghideze cititorii, potenţialii antreprenori sociali, prin câţiva paşi esenţiali înainte de lansarea afacerii sociale.
Este un instrument util atât pentru persoanele care au deja idei de afaceri şi o direcţie de acţiune conturată, cât şi pentru cei care caută o sursă de inspiraţie, cărora încă nu le este clar dacă întreprinderea socială este cea mai bună soluţie pentru ei.
Pasii care trebuie parcursi sunt urmatorii:
Motivatia: De ce vreţi să înfiinţaţi o întreprindere socială?
Clarificaţi care este motivaţia dumneavoastră de a începe o afacere socială. Aceasta va fi ancora la care vă veţi întoarce pentru a verifica şi valida fiecare etapă a înfiinţării. Studiati care sunt diferitele tipuri de intreprinderi sociale si masura in care întreprinderea socială este cea mai potrivită alegere pentru dumneavoastră.
Pregatirea consta in:
Evaluarea inseamna o analiza temeinica a detaliilor legate de implementarea ideii de afaceri, cum ar fi:
Testarea se refera la interactiunea cu piata, relevanta din punct de vedere al succesului economic. In cadrul acestei etape, trebuie stabilite urmatoarele:
Planul de afaceri este un instrument de lucru simplu, sugestiv şi pragmatic. Scopul este de a demonstra o percepţie de ansamblu asupra afacerii şi înţelegerea aspectelor cheie, atât cele tehnice cât şi cele financiare sau de resurse umane.
|
Be the first to comment.