S.T.E.P ROMANIA

10

Ecologie

Scopul Asociatiei este educatia pentru mediul înconjurator, un mod de formare a unei viziuni pentru alcatuirea unui mod de viata pentru protejarea constienta a mediului înconjurator.

Asociatia ajuta la formarea sensibilitatii copiilor fata de mediul natural, la recunoasterea problemelor locale, regionale si globale, precum si a metodelor de moderare a influentelor periculoase a acestora asupra mediului si asupra oamenilor, dar si recunoasterea metodelor si posibilitatilor necesitatii împiedicarii acestora.

Noi toti asistam la fenomenele globalizarii. Mediul natural se pare ca se diminueaza, datorita influentelor civilizatiilor umane sporite.

Ne pregatim copiii nostri pentru o era în care putem trai doar daca protejam constient mediul natural si gospodarim destepti cu resursele naturii.

Este necesar ducerea unui mod de viata de zi de zi constienta din punct de vedere a mediului înconjurator, pentru ca crizele ecologice se agraveaza.

Modul de viata local, relatiile dintre mediul natural si cel construit, apa, aerul, solul, întrebarile practice ale gestionarii energiei si deseurilor, toate atributiile speciale ale ecologiei umane, toate sunt elemente care odata integrate în programul local, pot aprofunda constiinta copiilor fata de natura si sensibilitatea lor fata de protejarea mediului natural.

Copii si adultii constientizeaza faptul ca viata este periclitata de catastrofe sociale si naturale, iar în împiedicarea acestora trebuie sa ia parte activ toata lumea.

În cautarea diferitelor metode de evitare a poluarii mediului, elevii si parintii lor se pot baza pe cunostintele lor dobândite în oricare dintre materiile stiintelor ale naturii.

În aplicarea educatiei pentru protectia mediului în scoli este important faptul ca nu numai activitatile de protectia mediului asigura realizarea acestuia, ci si spiritul, activitatea si mijloacele acesteia, ceea ce patrunde viata de zi cu zi a scolii, deci apare într-un mod complex.